- سوئیس از اقدام سفیر خود در تهران برای نمایش دادن کاریکاتوری مخالف نتانیاهو در جریان یک سخنرانی درباره فرصتهای تجارت با ایران ابراز تاسف کرد.
- سوئیس انتخاب این کاریکاتور از سوی نماینده کشورش را نشانه «بی سلیقگی» او دانسته است.
- سفیر سوئیس در تهران این کاریکاتور را در جمع صدها تاجر و صاحب صنعت سوئیسی و ایرانی به نمایش در آورده است.جولیو هاس، سفیر سوئیس در تهران این کاریکاتور را در جمع صدها تاجر و صاحب صنعت سوئیسی و ایرانی در هتلی در شهر زوریخ نشان داه است. این مراسم با هدف ترغیب و تشویق برای سرمایهگذاری در ایران بعد از اعلام توافق هستهای با قدرتهای جهانی برگزار شده بود. در بیانیه وزارت خارجه سوئیس آمده است که این “کاریکاتور سوالبرانگیز” بدون اطلاع این وزارتخانه به نمایش گذاشته شده است.
وزارت خارجه سوئیس از نمایش این طرح ابراز تاسف کرده و این اقدام را ناشی از “بدسلیقگی” دانسته است. سفیر سوئیس در ایران در سخنرانیاش در جمع صاحبان تجارت و صنایع، ایران را “قطب ثبات در منطقهای بسیار بسیار ناامن” خواند و از تجار سوئیسی خواست که برای سرمایهگذاری در ایران تعلل نکنند.
در روزهای گذشته تصاویری از او در حال خوردن فلافل در اهواز سر و صدای زیادی در فضای مجازی ایجاد کرد.اسرائیل همواره سوئیس را به خاطر روابطش با ایران مورد سرزنش قرار داده است.
سوئیس پس از توافق هستهای به جمع کشورهایی پیوسته که با شتاب پذیرای بازگشت ایران به عنوان یک عضو محترم و شریف در جامعه جهانی است و از اول ماه اوت سیاست برداشتن تحریمهای علیه ایران را آغاز کرده است.
سوئیس پیش از این به خاطر خرید گاز ایران و شرکت مقامات ایرانی در مراسم بین المللی در خاک این کشور از سوی اسرائیل مورد سرزنش قرار گرفته است.
در بیانیه وزارت خارجه سوئیس گفته شده است که هاس “قصد توهین به هیچکس را نداشته، با وجود این او ابراز تاسف میکند و از هر کس که احساس میکند مورد توهین قرار گرفته پوزش میخواهد”. کاریکاتوری که جولیو هاس نشان داده، به توافق هستهای ایران مربوط میشود که با انتقاد و اعتراض شدید نتانیاهو روبرو شده است. در این طرح دو کبوتر با نقش پرچمهای ایران و آمریکا روی سینههایشان، روی سر نتانیاهو مدفوع میکنند.
هاس این کاریکاتور را زیر عنوان “ایران: حالا یا هرگز” روی صفحه نمایش بزرگی که برای سخنرانیاش از آن استفاده میکرده، نشان داده است. روابط سوئیس و اسرائیل در مقاطعی با تنش همراه بوده است. در سال ۲۰۰۹ اسرائیل سفیر خود در سوئیس را در اعتراض به شرکت احمدینژاد، در کنفرانس سازمان ملل متحد در ژنو فراخواند. اسرائیل در گذشته هم به دلیل خرید گاز ایران به سوئیس اعتراض کرده است.
ابراز تاسف سوئیس از كار سفیرش در ایران
رای مثبت
(0)رای منفی
(0)