- حسن قشقاوی با اعلام این خبر تصریح کرد البته چنین تسهیلاتی برای این افراد در داخل ایران وجود ندارد و هدف تسهیل تردد هموطنان مقیم خارج است.
- او افزود حتی اگر افرادی که سربازی را خرید نکنند و دانشجویان مشمول هستند، میتوانند سه بار در سال به کشور تردد کنند.
- به گفته معاون وزیر امور خارجه ایران از این به بعد ضرورتی ندارد که از ایرانیهای مقیم خارج هنگام ورود به ایران این سؤال مطرح شود که آیا دو تابعیتی هستند و پاسپورت کشور دیگری را دارند یا نه.
- معاون وزیر امور خارجه گفت “فکر میکند بیش از ۹۷ درصد از ایرانیها برای تردد به داخل کشور هیچ مشکلی ندارند و ممکن است دو یا سه درصد بعضا پروندهای در محاکم داشته باشند.”
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه امروز اعلام کرد ایرانیهای متولد سالهای ۵۵ تا ۶۸ میتوانند تا پایان امسال نسبت به خرید سربازی خود اقدام کنند.
حسن قشقاوی که در حال حاضر همراه هیئت مجلس در نیویورک حضور دارد با اعلام این خبر تصریح کرد البته چنین تسهیلاتی برای این افراد در داخل ایران وجود ندارد و هدف تسهیل تردد هموطنان مقیم خارج است.
او افزود “حتی اگر افرادی که سربازی را خرید نکنند و دانشجویان مشمول هستند، میتوانند سه بار در سال به کشور تردد کنند و بر اساس این طرح، دیگر هیچ مشکلی برای ورود ایرانیهای مقیم خارج به داخل کشور وجود ندارد.”
به گفته معاون وزیر امور خارجه ایران از این به بعد ضرورتی ندارد که از ایرانیهای مقیم خارج هنگام ورود به ایران این سؤال مطرح شود که آیا دو تابعیتی هستند و پاسپورت کشور دیگری را دارند یا نه.
به گفته قشقاوی ملاک گذرنامه ایرانی است و به هیچ وجه، هیچ یک از ماموران از ارگانهای مختلف حق ندارند که گذرنامه یک ایرانی را با هر بهانهای به محض ورود و در فرودگاه ضبط و یا درباره جزئیات مسائل تابعیتی و دیگر مسائل آنان پرس و جو کنند.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که چنین اتفاقی پیش از این بارها برای برخی ایرانیهای مقیم خارج از کشور رخ داده است و حالا با توجه به اینکه وزارت امور خارجه کنترل فرودگاه را در اختیار ندارد مشخص نیست که این سخنان تا چه اندازه میتواند قابل اجرا باشد.
پیش از این نیز قشقاوی گفته بود همه ایرانیها میتواند بدون هیچ مشکلی به ایران سفر کنند که پس از این سخنان و ورود برخیها به ایران مشکلاتی مانند ضبط پاسپورت، بازداشت و زندان برای این افراد در نظر گرفته شد.
وی از ایرانیان خارج از کشور دعوت کرده بیشتر به ایران تردد کنند و گفته است برای سرمایه گذاری در داخل ایران، لازم نیست حتما به ایران بازگردند و میتوانند در محل سکونت فعلی خود بمانند و با پول خود “نقش بسیار مثبتی برای کشور داشته باشند.”
حسن قشقاوی گفته است: “فکر میکنیم بیش از نود و هفت درصد از هموطنان برای تردد به داخل کشور هیچ مشکلی ندارند و ممکن است دو یا سه درصد بعضا پروندهای در محاکم داشته باشند.” وی مشخص نکرده است که آیا موانع تردد به ایران صرفا منحصر به داشتن پرونده است و آیا مرکزی برای استعلام در مورد ماهیت این پروندهها وجود دارد تا ایرانیانی که در صدد سفر به ایران و بازگشت از این سفر هستند بتوانند به آن مراجعه کنند.
از زمان استقرار جمهوری اسلامی، تعداد قابل توجهی از ایرانیان به کشورهای دیگر مهاجرت کرده یا به این کشورها پناهنده شده و بسیاری از آنان تابعیت کشور میزبان را به دست آورده اند. ایرانیان خارج از کشور اکثرا ارتباط خود با ایران را حفظ کرده و بعضی از آنان حتی در اموری مانند انتخابات ریاست جمهوری مشارکت میکنند.
با اینهمه، در مواردی ایرانیان دارای تابعیت دوگانه در سفر به کشورشان بازداشت و با اتهامات سیاسی و امنیتی مواجه شدهاند. به همین دلیل هم بعضی کشورها به ایرانیان دارای تابعیت دوگانه گفتهاند که قادر به حمایت کنسولی از آنان در ایران نیستند.